lunes, 26 de octubre de 2015

Projecte:La nutrició


Posam en comu l'informació


L'aparell circulatori:
L'aparell circulatori es un del mes importants del cos , es el sistema encarrega de fer circular la sang per tot el cos. S'encarrega de transportar els nutrients i l'oxigen a totes les cèl·lules del cos. El sistema circulatori te els següents órgans:
-El cor: es un dels òrgans mes importants del cos. Ell mateix te dos moviments anomenats sístole i díastole. El sístole es el moviment que fa que el cor es contragui i el diàstole fa que el cor es extreure.
-Arteries:Son un dels vasos que condueixen la sang des del cor als teixits de l'organisme. Son productes membranosos, elàstics , encaregats de distribuir la sang expulsada en cada sístole.
-Venes:Son vasos sanguinis que condueixen la sang sense oxigen.Les venes augmenten el seu diàmetre a mesura que van recogint la sang dels vasoso que confluixen amb ells.
-Tipus de venes:Vena cava superior i Vena cava inferior.
-Els capil·lars:Son vasos molt fins que comuniquen les arteries amb les cel·lules.En els capil·lars es produeixen l'intercanvi de substancies entre la sang i les cèl·lules.
-Les cèl·lules sanguinies son:
-Els globuls vermells:Tenen forma de disc i son vermellosos. Transporten l'oxigen i el dioxit de carboni.
-Els globuls blancs:Tenen forma iregular i son gaire bè transparents.Combaten les infeccións causades per microrganismes.
-Les plaquetes:Tenen forma orrodonida.Son les responsables de la caugació de la sang.

L'aparell Excretor:
L'aparell excretor, també anomenat aparell urinari, s'encarrega de filtrar la sang: recull les substàncies residuals què transporta la sang juntament amb una mica d'aigua, i expulsa aquestes substàncies del cos en forma d'orina. Està format pels ranyons i les vies urinàries.
-Els ranyons:Són dos òrgans enforma de mongetes situats a la part posterior de l'abdomen.La seva funció és filtrar la sang i formar l'orina.La sang entra en els ronyons per una artèria què és ramifica en múltiples capil·lars, els quals és reuneixen de nou en una vene, què surt dels ranyons, la sang expulsa les substàncies residuals i una moca d'aigua, les quals formen l'orina.Perquè els ranyons funcionen correctament, convé beure molta aigua.A més, és poc saludable retenir molta orina a la bufeta.

L'aparell digestiu:
L'aparell digestiu té com a funció transformar els aliments en substancies nutritives simples perquè el nostre organisme pugi assimilar-les i transportar-les per tot el cos.Aquesta transformació s'anomena digestió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario